ANSVAR FOR Å VELGE KVALITET

Det koster å utsette vedlikehold

Borettslag/sameie har stadig behov for oppussing og vedlikehold, både innendørs og utendørs. Et velholdt borettslag/sameie betyr bedre oversikt over utgiftene, bedre trivsel og økt verdi på boligene.

Det kan være mye arbeid å følge opp vedlikeholdsarbeider. Dette slipper du hvis du velger en av Mesterfarges håndverkere. Vi er Norges største malermesterkjede med over 190 medlemmer i hele landet. Våre bedrifter er godt representert i hele landet, og finnes i ditt nærområde.

Følges ikke vedlikeholdet godt nok opp, risikerer man store kostnader Det er viktig å huske behandling av fasader, vinduer, skillevegger og gjerder i både treverk og mur. Samt avtale om jevnlig vask av fasadene. Innvendig bør man følge opp områder som trappeoppganger, kjeller, vaskerom og parkeringsanlegg. Husk at malermestere også legger slitesterkt gulvbelegg som f.eks. vinyl og linoleum.

Screen Shot 2016-06-23 at 11.05.31 PM

Vår erfaring er at godt utført håndverk med riktige produkter tar bedre vare på verdiene og gir økt holdbarhet. Ta gjerne kontakt med en av Mesterfarges håndverkere i nærheten av deg for en uforpliktende gjennomgang av ditt borettslag/sameie.

Slik passer du på overflatene

 • Se etter sprekker i vegger og tak
 • Rust bør behandles fortløpende
 • Gå over treverk for å se etter råte eller sopp
 • Kontakt en malermester for fasadevurdering

Bruk av ufaglærte kan føre til dyrere vedlikehold og tidkrevende adminstrasjon for styret. Gode referanser er ingen garanti, sjekk at fagbrev og mesterbrev kan dokumenteres.

HVORDAN VELGE RIKTIG LEVERANDØR

Våre råd for å velge en seriøs og trygg aktør

Å velge riktig krever en rutinert gjennomgang av leverandørens erfaring og kompetanse, samt en befaring som gir oversikt over tilstand, arbeid som skal utføres og hvilket materiell det skal brukes.

Å velge farge kan av og til være en prøvelse, og i et styre kan det være mange meninger. I de borettslagene og sameiene vi arbeider på tilrettelegger vi for en mest mulig knirkefri prosess hvor vi gjerne prøvemaler. En vellykket oppussing betyr også at beboerne synes resultatet skaper bedre trivsel, og fine farger er en viktig del av dette.

Et tilbud fra Mesterfarges profesjonelle malere gir svaret på de utfordringer borettslaget eventuelt står overfor. Tilbudet er en oppsummering av en grundig vurdering. Basert på denne kan vi utføre oppdragene i den rekkefølge, og til de tidspunkt vi mener er nødvendig. Du får, og godkjenner, spesifiserte tilbud før vi går i gang.

before-after

Varigheten på et malerarbeid er avhengig av flere ting. Uten riktig grunnarbeid kan et tilsynelatende pent utført arbeid ha kort holdbarhet. Flatene må renses, gammel maling som sitter dårlig må fjernes. Er det brukt for tett maling tidligere, kan dette føre til skader som ikke nødvendigvis er veldig synlige. Eventuelle skader på treverk, mur og armering må da utbedres. Ofte må soppbehandling, vask og grunning utføres før flere toppstrøk kan legges. Våre håndverkere har lang erfaring i å vurdere hva slags grunnarbeid som er nødvendig.

Vi samarbeider kun med kvalitetsleverandører på maling og utstyr og vet hvilke produkter som skal brukes hvor. Valg av rimelige og dårlige produkter kan føre til store konsekvenser for både oss og borettslagene. Vi er opptatt av at arbeidet vi utfører og produktene vi bruker skal sørge for at jobben blir god og har lang levetid.

Vår sjekkliste for en ryddig prosess:

 • Bruker selskapet kvalitetsprodukter tilpasset Norsk klima og miljø?
 • Sjekk at selskapet er registrert hos Mesterbrevnemda på mesterbrev.no
 • Be om referanser med bilder og ring helst referansene
 • Be om gratis befaring og tilbud før du aksepterer en avtale

Har du spørsmål til oss? La oss kontakte deg.

Borettslag & Sameier

Flere av våre medlemmer har i en årrekke samarbeidet med styret omkring drift og vedlikehold av borettslag og sameier. Velger du oss garanterer vi for grundig råd og veiledning i henhold til styrets årlige vedlikeholdsplan.

Vi tilbyr:

 • Prosjektering
 • Pristilbud ift. styrets budsjett
 • Vedlikeholdsplan
 • RÅD TIL MATERIALE VALG
 • ANBEFALING AV LEVERANDØRER
 • Garanti og dokumentasjon

Hvorfor oss?

map_02

GRATIS BEFARING

Få en gratis befaring fra en av våre medlemmer.
Fyll ut info om ditt prosjekt så tar vi kontakt.