Define your top navigation in Apperance > Menus

Mal Proff med flere satsingsområder

Utviklingen innen malingskategorien har tilspisset seg, men Mal Proff satser bredere enn noen gang.

Det er ingen tvil om at konkurransen for salg av proffprodukter i Norge har økt betraktelig de siste årene og at det stadig dukker opp nye utfordringer i markedet.Direktør Terje Langmoe forteller at Mal Proff den siste tiden har hatt spesielt fokus på gulvsortimentet.

– Mal Proff har gjennom ulike tiltak og samarbeid med leverandører oppnådd økt konkurransekraft for salg til proffmarkedet. Gulvsortimentet for Mal Proff vil være vårt fokusområde fremover ettersom Mal Proff har jobbet intenst innen malingskategorien. Vi har ansatt nye personer som har god kunnskap innen gulvsegmentet, og som vi mener vil være med på å løfte vårt fokus fremover. Her vil våre kunder oppleve endringer i både Mal Proff sentrene og det som leveres til prosjekt, sier Langmoe, som har et klart ønske om at gulvsegmentet i Mal Proff blir like stort som malingskategorien.

– Igangsettelsen for utviklingen av gulvkategorien er det som opptar meg mest akkurat nå. Gulvprodukter er et område som er utfordrende i forhold til å kunne komme i posisjon for leveranse. Samtidig skal vi kunne bidra med å tilrettelegge for nye produkter og løsninger til våre kunder.

Også Mal Proff coatings er en selvfølgelighet i forhold til Mal Proffs utvikling, og Langmoe mener Mal Proff coatings er det beste distributørteamet i Norge innen coatings- og polyesterprodukter.

Helt på nett

Et annet klart satsingsområde er Mal Proff appen. Ifølge Langmoe har Mal Proff stor tro på at lanseringen av bestillingsløsningen, som legges inn i appen, skal skape effektivitet for deres kunder.

– Internett har kommet for å bli og elektroniske plattformer blir en stor del av Mal Proff. Lanseringen av Mal Proff appen, som i dag har 3500 nedlastninger, var en viktig del for vår utvikling. Vi bygger videre på plattformen og lanserer nå løsningen for samtlige kunder av Mal Proff.Hjemmeside er også en plattform som skal synliggjøre Mal Proff, og her forventer Langmoe en enda større utvikling i tiden fremover.

Flere utsalgssteder

Mal Proff har de siste årene økt tilgjengeligheten med flere utsalgssteder. I 2012 hadde Mal Proff 11 utsalgssteder i Norge, og innen utgangen av 2015 vil det være 16 egne Mal Proff sentre, samt 35 Mal Proff partnere. Neste nyåpning skal etter planen skje i Bodø 1. november, om ikke før.

– Kundene i Bodø-regionen vil endelig få en proffbutikk med mye bredere sortiment i forhold til dagens løsning. I tillegg jobber Mal Proff med flere prosjekter som gjelder våre etableringer, forteller Langmoe.

I hard konkurranse

Langmoe legger ikke skjul på at konkurransen i markedet er svært tøff og trekker frem både Flugger og Beckers som to klare utfordrere. Likevel mener han Mal Proff klarer å møte konkurrentene på både pris og kvalitet.

– Både Flugger og Beckers har gode produkter til svært konkurransedyktige priser, men gjennom prosjektavdelingen klarer vi å utfordre konkurrentene med Nordsjø, Jotun og Dyrup. I tillegg er Mal Proff utsatt for hard konkurranse fra forbrukerorienterte kjeder og utsalgssteder, men gjennom et tettere samarbeid med våre leverandører har vi klart å oppnå økt konkurransekraft for 2015. Jeg er overbevist om at våre priser og produkter er det beste som Mal Proff kan tilby proffmarkedet, noe vi også registrerer ved økt salgsvolum. I tillegg har vi et ekstremt godt verktøysortiment som er svært konkurransedyktig, forklarer Langmoe.

For å kunne opprettholde dagens posisjon som Norges ledende salgskanal av overflateprodukter til proffen, vil Mal Proff fortsette å ha fokus på å skape lønnsomhet og konkurransekraft til sine kunder.

– Mal Proff har siden 1950 hatt et ønske om å være en god støttespiller til malere og gulvleggere i Norge. Vi har et høyt faglig nivå som betjener våre kunder, og alle våre kunder skal oppleve at Mal Proff er med på å utvikle bransjen innen overflatebehandling, avslutter Langmoe.

Tekst: Delbæk Tekstbyrå

Bli Mal Proff kunde idag
 Jeg ønsker IKKE kreditt
OBS! Dersom du ønsker kreditt må du legge ved kopi av gyldig ID til daglig leder og firmaattest under:
×
×
Mesterfarge