Define your top navigation in Apperance > Menus

Ålesund: Spennende med ny jobb!

Screen Shot 2014-10-21 at 10.45.06 PM
– Jeg er virkelig spent på hvordan dette skal bli. Hittil har jeg vært mest opptatt av å lære meg alle rutiner og en del måter å gjøre ting på som er litt annerledes enn i en håndverksbedrift. Men jeg har også forsøkt å gjøre en innsats for å sette mitt eget preg på butikken.

Renate Fiskergård Øien er selvsagt klar over at Mal Proff-butikkene har et gjennomført konsept som skal være det samme over hele landet. Likevel mener hun det er rom for kreativitet og pågangsmot i alle butikker, også i «hennes» utgave av Mal Proff. Hun er nemlig ny butikksjef i Mal Proff Ålesund.

Bred bakgrunn

– Dette blir det tredje området du jobber innenfor på få år. Du er ikke redd for å «gå deg vill»?
– Haha, nei da. Det er riktig at jeg nå har henholdsvis drevet for meg selv og vært prosjektleder i en større bedrift her i Ålesund siden jeg tok mesterbrevet, men jeg holder meg jo til en og samme bransje da, smiler hun skjelmsk. Og legger til at hun plukker opp erfaringer hele tiden, og lærer noe nytt hvor hen hun er. Det synes hun er både riktig og viktig, for personlig utvikling gjør også at du kan gjøre en enda bedre jobb for den arbeidsgiveren du har akkurat da, slår hun fast.
– Blir det vanskelig å «hamle opp» med de lokale malermesterne med massevis av år «på baken» tror du? – Langt ifra! Jeg kjenner nå de fleste fra før, og ofte er det de godt voksne som er enklest å forholde seg til, skal jeg si deg. De har ikke så mye å bevise, liksom. Men jeg skal innrømme at jeg har en faglig svakhet enn så lenge, og det er gulvbelegg. Det betyr likevel bare at jeg må legge meg i selen for å lære en masse så raskt som mulig, og det er jeg da også i gang med.

Screen Shot 2014-10-21 at 10.44.47 PM

– Hvordan synes du det går så langt?
– Du, jeg synes det går over all forventning. Så selv om det har vært mye å sette seg inn i, og mye praktisk å gjøre i butikken nå til å begynne med, har det vært lystbetont, på grunn av at kundene våre har mottatt det jeg gjør veldig positivt. Og når jeg av og til må innrømme at det er ting jeg ikke kjenner til bunns innenfor gulvbeleggs-feltet, og må snakke med folk som kjenner bedre til det hos oss her i Mal Proff eller kanskje til og med hos en leverandør, er det ingen sure miner å se. Det handler nok litt om hvordan du tar folk, og ikke minst at jeg er ærlig på hva jeg kan og ikke kan, gjetter hun.

Utvikling og forbedring

– Hva blir det viktigste for deg nå framover?
– Jeg tror det vil bli det vi med en felles betegnelse kan kalle utvikling og forbedring. For det første trenger jeg altså å lære en god del, og det er jeg i full gang med. Forresten vil jeg benytte anledningen til å takke de mange som har hjulpet meg så langt, og som jeg vet vil komme til å fortsette med det. De er så søte at, fleiper hun. Og vet veldig godt at det ikke er så mange malere og malermestere som vil like denne betegnelsen så alt for godt – med mindre den kommer fra henne, kanskje. Men spøk til side så synes hun denne delen av jobben har blitt akkurat det hun håpet på: – Da jeg så denne jobben bli ledig, var jeg sikker med en gang. Denne VILLE jeg ha. Riktig nok hadde jeg en bra jobb der jeg var, og trivdes godt med det jeg gjorde. Likevel er det jo av og til slik, at når man ser noe enda bedre tilgjengelig, så forsøker man seg. Og det gikk virkelig bra for min del. Nå kan jeg si at jeg har en jobb jeg har drømt om en god stund, og som jeg kommer til å legge mye inn på å utvikle.

– SÅ både du og jobben skal utvikles?
– Ja, jeg håper det. Jeg har allerede sett en del ting som jeg kommer til å endre her i butikken, og for den del er jeg allerede i gang med det. Så jeg håper at folk kommer til å se at jeg har bidratt til å utvikle denne butikken litt videre også. Dermed blir det litt sånn at vi kan utvikle oss litt hånd i hånd, og jeg er veldig takknemlig overfor ledelsen i Mal Proff, som gjør en slik utvikling mulig, understreker hun.

Bra marked

– Hvordan er din oppfatning av markedet så langt?
– Sett fra den vinkelen jeg har nå, har jeg alt for liten bakgrunn til at jeg kan uttale meg veldig konkret og sikkert om det. Men ut fra det jeg vet fra tidligere, og ikke minst ut fra det jeg ser og hører her i butikken, tror jeg det er ganske bra. Vi har hatt en topp sommer, og så vidt jeg kan se, en ganske så brukbar sesong så langt. Kundene har som sagt tatt veldig godt imot meg, og jeg har tro på at vi skal trekke resultatene enda litt oppover her i Ålesund. I alle fall er det nettopp dette som står i fokus for meg, og som jeg kommer til å jobbe hardt med framover, sier hun innimellom ekspedering av kunder, rydding i hyller og snakking i telefonen. Ingen problemer med multitasking, denne jenta. Men slik er det kanskje med butikksjefer i Mal Proff?

 

Les artiklen i Proff Magasinet (side 30-33) – Klikk her

Bli Mal Proff kunde idag
 Jeg ønsker IKKE kreditt
OBS! Dersom du ønsker kreditt må du legge ved kopi av gyldig ID til daglig leder og firmaattest under:
×
×
Mesterfarge